Back

Group Show
Bachelor 2019
14.02—16.03.19

Francine Agbodjalou, Isa Andersson, Gabby Bess, Alejandro Montero Bravo, Ester Eriksson, Hanna Hansdotter, Ann Hirsch, Rachel Louise Hodgson, Claudia Maté, Andreas Nur, Iris Smeds.

Bachelor 2019 är kuraterad av Arvida Byström och Lo Hallén.

Fram till idag har jag fokuserat på att skapa mitt drömliv, det livet jag har längtat efter sedan jag var barn. Jag har de absolut bästa vännerna, driver egna företag och har köpt bil, lägenhet och lantställe. Ändå är det någonting stort som saknas, den sista pusselbiten – en tjej att dela allt detta med.

Hittills har jag har rest och upptäckt världen på egen hand. Jag har inte bara samlat på mig en ofantlig mängd erfarenhet under tiden utan även funnit mitt inre lugn. Nu vill jag träffa någon som också är färdig med singellivet. Jag längtar efter kemi och passion, men också lättsamhet, någon som är villig att kompromissa. En härlig tjej som stämmer överens med mitt omfattande livspussel. Jag faller för kvinnor som är yngre än jag, är intelligenta utan att hävda sig och som inte känner ett konstant behov av att slåss för jämlikhet i relationen – jag älskar att ta notan och har råd, så varför skulle jag inte göra det?

Jag tror att jag är en fantastisk pojkvän! Även om till och med jag kan glömma att fälla ned toalettlocket då och då och ibland råkar lämna kvar strumporna på golvet, ingen är perfekt. Jag är ödmjuk och generös, beskyddande och härlig, äventyrlig och spontan. Min passion för entreprenörskap speglar sig i mina relationer. Jag vet att man inte alltid går med vinst, men med långsiktiga investeringar, smarta val och lite risktagande så är det möjligt att skapa något spirande – precis som jag har gjort med min verksamhet.

Är du min sista pusselbit, min drömtjej, mamman till mina barn?

Utställningens titel refererar till det globala TV-fenomenet “Bachelor”. Programmet presenterar en bild av kärlek som bygger på narrativet om ”den rätte” där huvudpersonen har, från tittarens perspektiv, en oemotsagd befogenhet att ställa krav om hur en ideal romantisk partner bör vara. Produktionen som helhet ger uttryck åt en strävan efter självförverkligande genom reproducerandet av en konstruerad kärlekshierarki.

Mot denna kuliss presenterar Bachelor 2019 en samling verk som tillsammans vill undersöka hur hegemoniska strukturer i relation till passion och kärlek uttrycker sig i samhället inte bara som romantiska ideal utan även som självförverkligande genom produktion och yrkesverksamhet.